Dennis van Peppen nieuwe Directeur Internationaal bij Commissie mer

Nieuwsbericht | 13 september 2024

Vanaf 1 oktober 2024 volgt Dennis van Peppen Rob Verheem op als directeur van de internationale afdeling van Commissie mer. Tot voor kort was Van Peppen manager van het team Klimaat en Water bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

“Met het toegenomen belang van klimaat, biodiversiteit, water en een gezonde leefomgeving neemt ook het belang van milieueffectrapportage toe”, zegt Van Peppen. “Daar ligt een grote uitdaging die ik met veel enthousiasme en passie aanga. Dankbaar ben ik voor de mooie tijd bij RVO. Ik heb daar met een fantastisch team mogen werken aan oplossingen voor internationale water, klimaat- en biodiversiteitproblematiek. Ik heb veel gewerkt met overheden, maatschappelijk middenveld, bedrijven en lokale gemeenschappen. Alleen in samenwerking met alle stakeholders bereik je oplossingen. De milieueffectrapportage ken ik als een goede tool om met stakeholders samen te werken.”

Ook directie en bestuur van Commissie mer zijn blij met de gemaakte keus. Algemeen directeur Lourens Loeven: “Onze internationale afdeling heeft in binnen- en buitenland een ijzersterke naam opgebouwd als betrouwbare kennispartner op het gebied van milieueffectrapportage. Met Dennis van Peppen halen we een directeur van formaat in huis die met ons toekomstige uitdagingen aan kan gaan. Rob Verheem, die binnenkort afzwaait, laat een stevige organisatie achter, waar Dennis op kan voortbouwen.”

Rob Verheem werkte meer dan 30 jaar bij de internationale afdeling van Commissie mer, waarvan de helft in de directie. Een echt afscheid is het niet, want Rob blijft bij de organisatie aan de slag als werkgroepsecretaris voor de Nederlandse advisering. “Na met veel plezier leiding te hebben gegeven aan het internationale team, had ik er zin in om het uitvoerende werk weer op te pakken. Het is heel fijn dat ik het stokje door kan geven aan Dennis.”