Annemie Burger nieuwe plaatsvervangend voorzitter

Nieuwsbericht | 5 juni 2020

Annemie Burger (62) is vanaf 1 mei 2020 benoemd als één van de nieuwe plaatsvervangend voorzitters van de Commissie voor de milieueffectrapportage. Zij is bij koninklijk besluit benoemd.

Annemie Burger is naast plaatsvervangende voorzitter bij de Commissie ook werkzaam als zelfstandig adviseur en als voorzitter van het Audit Committee van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Zij was eerder onder meer provinciesecretaris van de provincie Noord-Brabant en Directeur-Generaal Natuur en Regio bij het Ministerie van Economische Zaken.

Annemie Burger‘Samen werken aan een waardevolle leefomgeving voor nu en later, dat is voor mij belangrijk. Voor goed onderbouwde besluiten in het ruimtelijke en milieuveld is het cruciaal, juist in deze tijd, om te kunnen vertrouwen op de ondersteuning van de onafhankelijke en deskundige Commissie voor de milieueffectrapportage. Ik verheug me er zeer op om daar als plaatsvervangend voorzitter van de Commissie mijn steen aan bij te gaan dragen.’, zegt Annemie Burger.

Naast het vertegenwoordigen van de Commissie m.e.r. zal Annemie werkzaam zijn als voorzitter in adviestrajecten van de Commissie.

De Commissie droeg Annemie Burger als kandidaat voor bij minister van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Zij vult de vacature in die ontstond door de pensionering van een plaatsvervangend voorzitter.